Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τι κάνουμε σε περίπτωση που κάποιος μας απειλήσει για το αδέσποτο που φροντίζουμε?


Φροντίζουμε το αδέσποτο της γειτονιάς μας και ο "γείτονας" ενοχλείται από την παρουσία του τόσο πολύ ώστε να φτάσει στο σημείο να απειλήσει ότι θα το σκοτώσει / εξαφανίσει / φολιάσει κλπ!
Την ίδια στιγμή και όχι όταν γίνει το κακό ( θα είναι αργά τότε ) επισκεπτόμαστε το Α.Τ της περιοχής μας στον Αξιωματικό υπηρεσίας, και του ζητούμε να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων η απειλή κατά της ζωής του ζώου 0 τους υποδεικνύουμε τον Ν.4039/2012 επισημαίνοντας το άρθρο 16 διότι οι περισσότεροι ακόμα δεν το γνωρίζουν - και ζητούμε να ενημερωθεί ο γείτονας ότι από εκείνη την στιγμή και μετά καθίσταται υπεύθυνος για όποια κακομεταχείριση εις βάρος του ζώου ενώ θα φροντίσει η αστυνομία να τον ενημερώσει για τις νέες βαριές ποινές ( ένα έως πέντε! έτη στην φυλακή και 5.000.-15.000 € πρόστιμο )
Ζητάτε πάντα το αντίγραφο από την καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων και ενημερώνεται άμεσα το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σας να συνδράμει στην προσπάθεια σας!

 Πηγή: i-Pet.gr 

1 σχόλιο:

  1. Κρίμα να μη ήξερα πριν χρόνια την ύπαρξη του νόμου όταν απειλούσαν την ζωή του σκύλου μου με λόγια και με έργα. Αντί να είναι υπόλογοι αυτοί εγώ κλήθηκα από την αστυνομία να απομακρύνω το ζωάκι μου από τον κήπο.
    Πολύ θετικά όσα λέτε !!
    Ευχαριστούμε πολύ
    Καλή Χρονιά σας εύχομαι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή