Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Ο Φώτης, γάτος γλυκός και τυχερός, στειρωμένος, εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος ψάχνει για μόνιμη σχέση (υιοθεσία). ( τηλ : 6932342073)


O Φώτης είναι ένας γλυκός και όμορφος πρασινομάτης γάτος, ενάμιση ετών, που μεγάλωσε, συντροφιά με την γατοπαρέα του σε έναν πολυσύχναστο δρόμο των Πετραλώνων. Τρεφόταν από τις ευσπλαχνίες των γατόφιλων της γειτονιάς και κοιμόταν πάνω σε μηχανάκια, έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στη σέλα ενός Beverly. Μια μέρα του χειμώνα, που τα αντρικά του ένστικτα είχαν ξυπνήσει και τον παρέσυραν σε ξέφρενα γατοκυνηγητά, αγνόησε την ύπαρξη του πολυσύχναστου δρόμου και βρέθηκε χωρίς να καταλάβει το πώς και το γιατί κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου.
Πονεμένος, πεινασμένος και απορημένος, κρύφτηκε χωρίς να συνειδητοποιεί τον χρόνο που περνούσε μέχρι που μια μέρα αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια. Κάθισε σε μια γωνιά του δρόμου και περίμενε γλύφοντας τις πληγές του. Ήταν ανήμερα των Φώτων. Εκείνη την μέρα έτυχε να περνάει από τον δρόμο μια Λιβελούλα που ήταν φίλη του από τα παλιά.
Η Λιβελούλα κοντοστάθηκε, του μίλησε γλυκά, τον έπεισε για την πρόθεσή της να τον βοηθήσει και με την βοήθεια της φίλης της της Κολαζούλας, τον έβαλε μέσα σε ένα κόκκινο κουτί και τον οδήγησε στον κύριο Αργύρη, έναν ευγενικό και γλυκομίλητο άνθρωπο που φορούσε συνέχεια μια άσπρη μπλούζα. Ο Αργύρης τον κράτησε μαζί του για δεκαεπτά ολόκληρες μέρες και φρόντιζε τις πληγές του. Ο Φώτης συνέχεια σκεφτόταν την γατοπαρέα του και την μέρα που θα πήγαινε και πάλι να την συναντήσει.
Οι μέρες περνούσαν και ο Φώτης χάρη στην φροντίδα του Αργύρη, άρχισε να τρώει και να πλένει το λευκό του τρίχωμα, ώσπου μια μέρα η Λιβελούλα ήρθε και πάλι με το κόκκινο κουτί της να τον πάρει. Πριν φύγουν, ο Φώτης την άκουσε που μιλούσε με τον Αργύρη και  που του εξιστορούσε πως όλη η γατοπαρέα του εξαφανίστηκε από τη γειτονιά. Τότε θυμήθηκε εκείνο τον περίεργο κύριο που έβαζε φαί μέσα σε εφημερίδες, φαί που μύριζε περίεργα και που ο Φώτης παρότρυνε τους φίλους του, να μην το δοκιμάσουν όσο πεινασμένοι και αν ήταν.
Η φίλη του η Λιβελούλα, τον οδήγησε σε ένα μεγάλο άδειο σπίτι χωρίς ανθρώπους, χωρίς έπιπλα και χωρίς γατοπαρέα. Πονούσε ακόμα, αλλά ήταν ζεστά, είχε όμορφες μαλλιαρές κουβέρτες για να τρίβεται, μια καρέκλα για να κρυφτεί όταν φοβόταν και μια γωνιά πάντα γεμάτη με κάθε λογίς εδέσματα, από αυτά που δεν μυρίζουν άσχημα και που δεν δίσταζε να φάει. Κάθε μέρα ερχόταν η καλή του φίλη και του έδινε χάδια και ένα ροζ περίεργο υγρό που, λέρωνε τα μουσούδα του και που έγλυφε ώρες ολόκληρες για να το καθαρίσει. Ο χρόνος περνούσε, ο πόνος έφυγε και την θέση του πήραν τα χάδια, τα  γουργουρίσματα και τα παιχνίδια, ενώ σταμάτησε να πίνει και εκείνο το ροζ υγρό. Γνώρισε ακόμα έναν γλυκομίλητο κύριο, τον Πάνο, που φορούσε άσπρη μπλούζα. Ο Πάνος του χάρισε ένα μικρό τετράδιο που έγραφε το όνομά του με πολύχρωμα αυτοκόλλητα κολλημένα δίπλα του.
Μια μέρα ο Φώτης νοστάλγησε την γατοπαρέα του, τον Μαυρούλη, την Τιγρούλα, τον Αλήτη. Το ίδιο βράδυ, όταν η Λιβελούλα ήρθε να τον δει, αφού την ευχαρίστησε για την αγάπη της και την φροντίδα της, αφού γουργούρισε και τρίφτηκε με τις ώρες στην αγκαλιά της, της εξήγησε πόσο του λείπει η παρέα. Εκείνη τον άκουσε, τον παρηγόρησε και του υποσχέθηκε ότι θα του βρει ένα όμορφο ζεστό σπίτι, με κάθε λογίς εδέσματα, χάδια, μαλλιαρές κουβέρτες για να τρίβεται, καρέκλα για να κρύβεται όταν φοβάται και την καλύτερη παρέα του κόσμου.
Για να ζήσουν αυτοί καλά, και ο κόσμος μας καλλίτερα……… 

Casting

Στο ρόλο της Λιβελούλας, η Πηνελόπη που ψάχνει σπιτάκι για τον Φώτη( τηλ:  6932342073)
Στο ρόλο του Φώτη, ο Φώτης που περιμένει.
Στο ρόλο της Κολαζούλας, η γνωστή γατομάνα Ελενίτσα
Στο ρόλο του Αργύρη , ο Αργύρης Ρέσσος, κτηνίατρος, Νέα Σμύρνη
Στο ρόλο του Πάνου, ο Αίλουρος, κτηνίατρος, Παλαιό Φάληρο. 

Special thanks

Στον Γιώργο για την προσωρινή φιλοξενία που παρέχει στον Φώτη
Και σε όλους εσάς που εάν δεν μπορείτε οι ίδιοι να υιοθετήσετε ένα αξιαγάπητο πλάσμα όπως ο Φώτης, θα σκεφτείτε να προωθήσετε αυτό το post σε όσους καλούς ανθρώπους γνωρίζετε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου