Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΟΧΙ ζώα σε αιχμαλωσία


Φανταστείτε να έπρεπε να ζείτε όλη τη ζωή σας μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο, χωρίς να μπορείτε να πάτε πουθενά, χωρίς τις ανέσεις που χρειάζεστε, χωρίς φίλους ή συντροφιά, χωρίς τίποτα για να περάσετε την ώρα σας. Εφιαλτικό! Ακριβώς αυτό ζουν τα ζώα που περνούν τη ζωή τους στους ζωολογικούς κήπους ή ακόμα χειρότερα στα τσίρκο όπου εκεί πρέπει να περάσουν και εκπαίδευση...

Οι ελέφαντες είναι κοινωνικά ζώα. Κρατιούνται από την ουρά του προηγούμενου, όταν η αγέλη προχωρεί σε επόμενα εδάφη και για να αισθάνονται την επαφή, αλλά και για να μη χάνονται τα μικρά. Επίσης κρατιούνται από τις ουρές όταν φοβούνται. Το θηλυκό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι τόσο φοβισμένο και αισθάνεται τόση μοναξιά που κρατάει την ίδια την ουρά του!

Η Γη ανήκει σε όλους. Όχι μόνο στους ανθρώπους. Να θυμάστε: δεν υποστηρίζουμε ζωολογικούς κήπους και ιδιαίτερα τσίρκο με ζώα που τις περισσότερες φορές τα κακομεταχειρίζονται. Δε χρειάζεται να πληρώνουμε αυτές τις επιχειρήσεις για να δουν τα παιδιά μας από κοντά διάφορα σκλαβωμένα, φοβισμένα ζώα. Υπάρχουν εκατομμύρια καταπληκτικά βίντεο από τα οποία μπορούν να μάθουν γι' αυτά. 


9 σχόλια:

  1. Θλιβερή η εικόνα της ελεφαντίνας στη φώτο !!
    Πολύ ωραίο κείμενο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο κείμενο και ταυτόχρονα πολύ θλιβερό...
    Την φωτογραφία δε τη σχολιάζω καν...
    Κρίμα! Πολύ κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλησπέρα!! Έλαβα απόψε ένα email από Planitis-gia-olous@hotmail.com
    Μου έγραφε να δω ένα μήνυμα που μου αφήσατε στο Skype. Επειδή δεν έχω skype μου φάνηκε ύποπτο, αλλά επιβεβαιώνοντας ότι είναι από το δικό σας email το άνοιξα. To antivirus μου μίλησε για ιο!! Σας παρακαλώ ενημερώστε με σχετικά με το αν στείλατε εσείς αυτό το email!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Όχι δεν το έστειλα και το έλαβα κι εγώ από άλλες φίλες, που φυσικά δεν το έστειλαν εκείνες. (Τι πράγμα είναι αυτό???? Ποιοι το κάνουν και γιατί άραγε???)

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να ενημερώσουμε όλους τους φίλους μας!! Πιθανότατα αυτή την στιγμή φίλοι μου να παίρνουν το ίδιο email από μένα αφού το άνοιξα!! Δεν ξέρω γιατί το κάνουν! Δεν ξέρω....
      Σε ευχαριστώ για την απάντηση!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  5. πολυ καλή ανάρτηση (νόημα) πόσο φοβισμένη φαίνεται η ελεφαντούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή