Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η μεγαλύτερη υπόθεση κυνομαχιών: σώθηκαν 367 πιτ μπουλ

Η μεγαλύτερη υπόθεση κυνομαχιών: σώθηκαν 367 πιτ μπουλ

Ούτε ένα ούτε δύο ούτε δέκα αλλά 367 σκυλιά κατασχέθηκαν από αρένα κυνομαχιών μετά από έρευνα 3 ετών που ξεσκέπασε το κύκλωμα.
Με ηλικίες από μόλις ημερών μέχρι και 10 ή 12 χρονών όλα τα σκυλιά ζούσαν σε άθλια κατάσταση σε κρυφά μέρη στο Τέξας, στην Αλαμπάμα, στο Μισσιπή και την Τζόρτζια, στις ΗΠΑ.
Η έρευνα ξεκίνησε από την αστυνομία του Auburn, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και ο έλεγχος έγινε σε συνεργασία με ομοσπονδιακές, κρατικές και τοπικές αρχές.
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερ υπόθεση κυκλώματος κυνομαχιών που εξιχνιάζεται στην ιστορία των ΗΠΑ.
Το FBI συνεργάστηκε με τη φιλοζωική HSUS και την ASPCA για να απαλευθερώσει τα αιχμάλωτα ζώα ενώ πολλές άλλες φιλοζωικές τοπικού επιπέδου βοήθησαν την επιχείρηση διάσωσης.
Τα ζώα ήταν αλυσοδεμένα, κάτω από τον ήλιο χωρίς νερό ή φαγητό.
Πολλά ήταν υποσιτισμένα, με ουλές και τραύματα από κυνομαχίες.
Σε μία αυλή βρέθηκαν 114 σκυλιά, όλα δεμένα σε βαριές αλυσίδες, στους 40 βαθμούς, γεμάτα ψύλλους, χωρίς νερό ή φαγητό.
Τα σκυλιά φιλοξενούνται προσωρινά σε καταφύγια που δεν ανακοινώνονται δημόσια ώστε να δεχτούν κτηνιατρική φροντίδα και να διαπιστωθεί η συμπεριφορά τους.
Ο δικηγόρος για το κράτος ήταν τόσο θυμωμένος στην συνέντευξη τύπου που δήλωσε ότι για όσους διαπράττουν εγκλήματα εναντίον των  ζώων και των παιδιών μας υπάρχει ''κρατημένη'' η χειρότερη θέση στην κόλαση!
12 ύποπτοι συνελλήφθησαν την Παρασκευή για κατηγορίες σχετικά με κυνομαχίες και παράνομα στοιχήματα, όπλα και ναρκωτικά και 500.000 δολλάρια που βρέθηκαν στους τόπους του εγκλήματος.
Οι κατηγορούμενοι στοιχημάτιζαν στα σκυλιά που έβαζαν να παλεύουν με ποσά των 5.000 αλλά και 200.000 δολλαρίων!
Η πρόεδρος της HSUS ανέφερε ότι έχουν ταχθεί στο να εξαλειφθούν οι κυνομαχίες ακόμα και στην πιο σκοτεινή και κρυφή γωνιά που μπορεί να πραγματοποιούνται.
Πηγή: "adespoto.gr"
 

1 σχόλιο:

  1. Μαράκι μου φρικιαστικά είναι όλα αυτά για τα φτωχά αυτά πλάσματα του Θεού..τι να πω..με στενοχωρεί πολυ αυτή η κατάσταση..ο άνθρωπος παιδί μου..το χειρότερο τέρας επί γης...σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή