Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Συμμετοχή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

Τον ερχόμενο Αύγουστο, από τις 4 έως τις 10, η Αθήνα υποδέχεται για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (FIDSDF). Ο θεσμός τηρείται από το 1900 αδιαλείπτως, πλην του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου,  και ανατίθεται ανά 5ετία σε μια πρωτεύουσα, που αποκαλείται για εκείνο το διάστημα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Φιλοσοφίας.

Η βασική θεματική φέτος είναι «Η Φιλοσοφία ως τρόπος Ζωής με τη Φύση και το Περιβάλλον», περιλαμβάνει πάνω από 90 ακτινωτές θεματικές (π.χ. Φιλοσοφία και Πολιτισμός, Φιλοσοφία και Τέχνη, Φιλοσοφία και Περιβάλλον κ.λπ.) και σκοπό έχει την παράθεση διαφορετικών ηθών κουλτούρας της Δύσης και της Ανατολής απέναντι στον Άνθρωπο και τη Φύση.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική  Ομοσπονδία δια της Προέδρου της υπέβαλε ανακοίνωση, που έγινε δεκτή από Διεθνείς Κριτές, και εκπροσωπεί τη χώρα στη θεματική «Η Φιλοσοφία του Περιβάλλοντος και των Δικαιωμάτων των Ζώων»  σε Στρογγυλό Τραπέζι.
Περισσότερα εδώ.
Για το φιλοζωικό κοινό ειδικότερα, ενδιαφέρουν οι εξής ενότητες:
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 Αυγουστου, στις 4 το μεσημερι θα ειναι η θεματική Ενοτητα, στην οποία θα πάρει μέρος η Ομοσπονδία, με θέμα " Δικαιώματα Ζώων  και Διαχειριστικοί Μηχανισμοί"
Εισοδος ελεύθερη για όποιον θελει να την παρακολουθησει.
 
ΠΕΜΠΤΗ 08 Αυγουστου, στις 11  το πρωι , το καλλιτεχνικό δρωμενο της Ομοσπονδίας.
Τόπος του Συνεδρίου, η Φιλοζοφική Σχολή της Πανεπιστημιούπολης (Ζωγράφου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου