Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η αγάπη προς τα ζώα είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων υψηλού κοινωνικού επιπέδου και παιδείας


Η αγάπη προς τα ζώα δείχνει καλοσύνη χαρακτήρος
και είναι ίδιον ευγενικών ανθρώπων υψηλού κοινωνικού επιπέδου και παιδείας.
Ο σκύλος λοιπόν, τιμήθηκε από όλους τους Έλληνες της αρχαίας εποχής, τοποθετώντας τον ακόμα και στο σύμπαν (αστερισμός του κυνός), εκφράζοντας έτσι την υπέρτατη αγάπη τους για το ζώο. Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ο σκύλος αποτελούσε μέρος της καθημερινότητας της ζωής τους. Η καθημερινότητα δεν άλλαξε στο πέρασμα των αιώνων και ο σκύλος παραμένει γύρω μας, δίπλα μας.
Είναι ανάγκη να δούμε μέσα από την παρουσία του τη σταθερή κοινωνική σχέση του με τον άνθρωπο, καταδικάζοντας και αποτρέποντας την κακοποίησή τους από μερίδα συνανθρώπων μας.


«Ο άνθρωπος είναι το μόνο είδος στη Γη που επενδύει σε στενές σχέσεις του με κάποιο άλλο είδος. Ωστόσο το κάνουμε και έτσι έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε τόσο στενές σχέσεις με συγκεκριμένα είδη κατά την τελευταία χιλιετία. Πρόκειται για ένα μοναδικό ανθρώπινο γνώρισμα. Παίρνουμε τόσα πολλά από τα ζώα, πολύ περισσότερα από αυτά που εκτιμούμε»

Η αγάπη προς τα ζώα δείχνει καλοσύνη χαρακτήρος και είναι ίδιον ευγενικών ανθρώπων υψηλού κοινωνικού επιπέδου και παιδείας.

Οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά. Οι κοινωνιολόγοι, οι νομοθέτες και τα δικαστήρια διαθέτουν αρκετά στοιχεία, που συνδέουν τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές με ανθρώπινα θύματα.
Γιάννης Αραχωβίτης

 
ΠΗΓΗ:  ΖΩΑΚΙΑ 

3 σχόλια:

  1. Τι όμορφη ανάρτηση και τι υπέροχα λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χειροκροτώ τον τίτλο σου γιατί τα λέει όλα σε δυο σειρούλες!
    Εύγε!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω τέτοιες αναρτήσεις γιατί ..δικαιολογώ έτσι στον εαυτό μου τη παθολογική αγάπη που τους έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή