Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πάσχα και βεγγαλικά: Προστατέψτε τα ζώα σας!


Τα περιστατικά φυγής, πνιγμού και αυτοτραυματισμού των τετράποδων φίλων μας τις ημέρες του Πάσχα πληθαίνουν κι αυτό φυσικά οφείλεται στα γνωστά βεγγαλικά! Κροτοφοβικά ή μη τα ζώα μας, με την ιδιαίτερα ευαίσθητη ακοή τους, γίνονται πολύ εύκολα θύματα του φόβου τους όταν είναι εκτεθειμένα σε τόσο έντονους και ξαφνικούς ήχους.


Προσοχή λοιπόν! Προστατέψτε τα ζώα σας, κάντε τα να νιώσουν ασφάλεια :

► ΠΟΤΕ μην παίρνετε μαζί σας το ζώο, σε εξωτερικούς χώρους, πριν την Ανάσταση!

► Βγάλτε το βόλτα νωρίς και επιστρέψτε σπίτι.

► Κλείστε καλά παράθυρα και παντζούρια για να μειώσετε όσο το δυνατόν τους εξωτερικούς ήχους και ανοίξτε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο για να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι εξωτερικοί θόρυβοι.

► Αφήστε του παιχνίδια και κόκαλα που θα του αποσπούν την προσοχή και θα το κάνουν να περνά καλά. Εάν μείνετε μαζί του, λίγο πριν από την ώρα της Ανάστασης και κατά τη διάρκεια των βεγγαλικών, αποσπάτε του την προσοχή με παιχνίδια και λιχουδιές.

► Μην αφήνετε το σκύλο σας στο μπαλκόνι, τον κήπο ή την αυλή, ακόμα κι αν έχει ειδικό χώρο (σπιτάκι) ή είναι δεμένος. Πολλοί σκύλοι, στον πανικό τους, έχουν πηδήξει από μπαλκόνια, έχουν κρεμαστεί από τις αλυσίδες τους ή έχουν δραπετεύσει κι έχουν χαθεί…

► Μείνετε μαζί τους αυτή τη δύσκολη ημέρα! Η παρουσία σας τους προσφέρει την ασφάλεια που έχουν ανάγκη. Κι αν πρέπει να απουσιάσετε, επιστρέψτε στο σπίτι μετά την Ανάσταση , βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά και συνεχίστε μετά την έξοδό σας με τους φίλους σας.

Είτε βρίσκεστε στην πόλη είτε στην επαρχία, το Πάσχα είναι το ίδιο «επώδυνο», οπότε με την δική σας προετοιμασία και προσοχή θα περάσει ανώδυνα για τους μικρούς μας φίλους!

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!



Αναδημοσίευση από

1 σχόλιο:

  1. Yes, I was thinking about the animals... I know there's this Easter tradition with firecrackers and fireworks in Greece, and the pets get so scared! This is a great reminder for pet owners... thank you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή