Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Όλη η αλήθεια για τον ''επιθετικό'' σκύλο που ''κατακρεούργησε'' 17χρονη


Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για τον ''σκύλο-τέρας" που κατακρεούργησε 17χρονη κοπέλα στο χωριό Νίψα. Το Φιλοζωικο Σωματείο Κιβωτός Αλεξανδρούπολης, εξέδωσε δελτίο τύπου προκειμένου να γίνει γνωστή η πραγματική αλήθεια και όχι αυτή που βολεύει κάποιους..



Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

" Τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλη φασαρία στην περιοχή μας με το περιστατικό με το σκυλί που ακούστηκε πως επιτέθηκε σε μια κοπέλα 17 ετών στο χωριό Νιψα . Ακούσαμε διάφορες εκδοχές της ιστορίας και διαβάσαμε πάρα πολλά δημοσιεύματα με ευφάνταστους και υπερβολικούς τίτλους για το αδέσποτο σκυλί που κατακρεούργησε και κατά άλλους κατασπάραξε την κοπέλα. Παρά το ότι εξηγήσαμε ότι το σκυλί που επιτέθηκε στην κοπέλα δεν ήταν αδέσποτο αλλά είχε ιδιοκτήτη ορισμένοι επέμεναν να διατηρούν τα άρθρα αυτά με τους υπερβολικούς και ψεύτικους τίτλους πιθανότατα σκόπιμα για να δημιουργηθεί θέμα με τα αδέσποτα και να προκαλέσουν την αγανάκτηση και τον ξεσηκωμό του κόσμου απέναντι στα άμοιρα ζωντανα. Δεν ξέρουμε τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από όλα αυτά , ο χρόνος θα δείξει.. Ήδη κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ξεκινήσουν την προσπάθεια παρακίνησης του κόσμου προς την εξολόθρευση των αδέσποτων πατώντας στο συμβάν με την κοπέλα και έστειλαν μια άθλια επιστολή στα ΜΜΕ.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα σας αναφέρουμε πως μέλος μας επισκέφτηκε την ιδιοκτήτρια του σκύλου που ευθυνόταν για τον τραυματισμό της κοπέλας . Μια ευγενέστατη κυρία η οποία μας τα εξήγησε όλα. ...Το σκυλί είναι ένα ημίαιμο θηλυκό λυκόσκυλο... Η κυρία αυτή από τότε που πέθανε ο άνδρας της θέλησε να πάρει ένα σκυλί φύλακα γιατί προσπάθησαν πολλές φορές να διαρρήξουν το σπίτι της και φοβάται μιας και μένει μόνη της.... Το σπίτι της έχει μια περίφραξη ύψους περίπου 2 μέτρων. Μέσα στην αυλή του το σκυλί είναι φύλακας , ούτος η άλλως γι αυτό τον λόγο το πήρε η κυρία, όμως ποτέ δεν έχει δαγκώσει κανέναν όπως ακούστηκε παρά μόνο γαύγιζε...

Πολλά από τα παιδιά της γειτονιάς πήγαιναν ενοχλούσαν και τρόμαζαν το σκυλί χωρίς όμως αυτό ποτέ να τα ενοχλήσει. Δεν είχε προσπαθήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν να πηδήξει έξω από το φράκτη παρόλα αυτά για κάποιο λόγο αυτή τη φορά πήδηξε και βγήκε και αφού έκανε μια βόλτα στην γειτονιά μπήκε μέσα στην αυλή της κοπέλας που είναι περιφραγμένο με έναν χαμηλό φράκτη ο όποιος έχει και πολλά κενά και πήγε προς τα σκυλιά που έχουν η οικογένεια της κοπέλας πιθανότατα για να παίξει μαζί τους.

Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού πήγε να μαζέψει το σκύλί της και ταυτόχρονα πήγε και η κοπέλα να το διώξει. Η ιδιοκτήτρια της είπε σε παρακαλώ πολύ κορίτσι μου άσε θα το μαζέψω εγώ παρόλα αυτά η κοπέλα έκανε του κεφαλιού της... Το σκυλί ήταν σηκωμένο στα 2 πόδια και ακουμπούσε στα σύρματα και η κοπέλα πήγε και το σκούντηξε για να φύγει. Το σκυλί με το σκούντημα έχασε την ισορροπία του και με το ένα του πόδι τη χτύπησε άθελα του και εξαιτίας της θέσης της στο πρόσωπο..Λόγω του βάρους του (περίπου 40κιλα) όπως έπεσε τη γρατζούνισε στο πρόσωπο και της έσκισε λίγο το κάτω χείλος...

Την ιδιοκτήτρια επισκέφτηκε και η κτηνιατρική υπηρεσία για να ελέγξει το σκυλί (το όποιο διαπίστωσαν πως είναι άψογα από θέμα υγείας, με τα εμβόλια του και τα πάντα) και για να ελέγξουν αν είναι επιθετικό...

Τελικά το σκυλί αποδείχτηκε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα επιθετικότητας. Όντως αν ήταν επιθετικό η κοπέλα που είναι γειτόνισσα με την ιδιοκτήτρια πιστεύουμε πως θα το γνώριζε και δεν θα προσπαθήσει να το σκουντήξει με αυτό τον τρόπο αλλά θα το απέφευγε. Επίσης αν το συγκεκριμένο σκυλί ήταν επιθετικό πιθανόν η κοπέλα δε θα γλίτωνε με λίγες νυχιές στο πρόσωπο αλλά θα ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση της...''




Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΦΠΟ για την ψεύτικη είδηση της κατακρεούργησης 17χρονης από αδέσποτο σκύλο:


Η Ομοσπονδία μας, ως η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία της χώρας, δηλώνει την οργή της για τα δημοσιεύματα που στρέφονται κατά των αδέσποτων ζώων μέσω δημοσιογραφίσκων που προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για αυτά, διαστρεβλώνοντας περιστατικά προς όφελος των φυλλάδων κιτρινισμού ή ηλεκτρονικών μέσων στα οποία εργάζονται.

Η είδηση που διαδόθηκε μέσω δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" με τίτλο "Αδέσποτο κατακρεούργησε 17χρονη κοπέλα" είναι ανυπόστατη και ψευδής και στρέφει τους πολίτες που δεν συμπαθούν τα αδέσποτα ζώα ακόμα και στην δολοφονία τους. Ο κιτρινισμός δεν σταματά εκεί, αφού εκατοντάδες blogs μετέδωσαν τόσο άκριτα την είδηση, πράγμα που δείχνει την αφερεγγυότητά τους.

Η Ομοσπονδία μας είναι σε θέση να διαβεβαιώσει μέσω των εκπροσώπων της στο τοπικό σωματείο αλλά και κτηνιάτρου που επισκέφτηκαν την κοπέλα, ότι φέρει μόνο μία γρατσουνιά στη γνάθο η οποία προήλθε από γρατσουνιά του ιδιόκτητου σκύλου του γειτονικού σπιτιού.

Κανένα αδέσποτο δεν την δάγκωσε και προπάντων δεν την κατακρεούργησε!

Σύμφωνα δε με τις δικές μας διασταυρωμένες μαρτυρίες, το ιδιόκτητο σκυλί δεν επιτέθηκε σε κανέναν, έπαιζε με τα σκυλιά της 17χρονης, η οποία στην προσπάθειά της να το διώξει από το σπίτι της, το έσπρωξε και αυτό πέφτοντας της γρατζούνισε ελαφρά το πρόσωπο. Κανένα ζώο λοιπόν δεν της επιτέθηκε.

Οι δημοσιογραφίσκοι δημιούργησαν μέσω των κίτρινων δημοσιευμάτων τους, αρνητικό κλίμα για τα αδέσποτα για ακόμα μία φορά, σε μία λυσσαλέα μανία τους να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα εναντίων των αδέσποτων ζώων. Ο κιτρινισμός αυτός, προκάλεσε την αποστολή απειλητικής επιστολής στην ιστοσελίδα http://xronos.gr/ με την οποία μία αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Animal Killers Τhrakis» ετοιμάζεται, σύμφωνα με δήλωσή τους, να εξοντώσει τα αδέσποτα αφού αυτά προκάλεσαν το υποτιθέμενο ανωτέρω περιστατικό.

Καλούμε τους πάντες να δημοσιεύσουν τη σωστή είδηση και την ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει τους ανεύθυνους δημοσιογράφους που με τα δημοσιεύματά τους γίνονται ηθικοί αυτουργοί στην εξόντωση αδέσποτων.

Τονίζουμε ότι αν παρατηρηθεί αύξηση στη θανάτωση αδέσποτων στην εν λόγω περιοχή θα οφείλεται σε αυτόν ακριβώς τον κιτρινισμό και η Ομοσπονδία μας θα μηνύσει όσους δημοσίευσαν και αναδημοσίευσαν την ψευδέστατη είδηση για ηθική αυτουργία στην θανάτωση αδέσποτων ζώων.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία στην Ελλάδα της κρίσης και με ένα λαό όπου διακρίνεται από έλλειψη ζωοφιλικής παιδείας, σεβασμού και γνώσης των νόμων και που στερείται μέτρου, όσον αφορά στη βάναυση συμπεριφορά του, είναι πολύ επικίνδυνο να δημιουργούνται εντυπώσεις και να δημιουργείται εντέχνως τέτοιο κλίμα κατά των αδέσποτων.

Δημοσιεύματα σαν τα ανωτέρω, όπως και άλλα γύρω από τη λύσσα, τα 16 κρούσματα της οποίας παρουσιάζονται ως επιδημία προκειμένου να επιδοτηθούν οι διάφοροι κρατικοί φορείς αλλά και να κερδοσκοπήσουν οι φαρμακευτικές κτηνιατρικές εταιρίες, οι τροπολογίες περί επιθετικού ζώου του υπουργείου καθ’ υπόδειξη των Δήμων, που είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν σοβαρά και σωστά τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, οι μαζικές φόλες από κάθε κατεύθυνση φανερά ή υπόγεια ένα σκοπό έχουν: Τη δημιουργία ευεπίφορου κλίματος για τη μαζική εξόντωση των αδέσποτων ζώων.

Θα βρουν εμάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και εκατομμύρια στην Ευρώπη, αντίθετους λόγω και έργω.

Το διογκούμενο κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, δεν θα επιλύσει τα σοβαρά ζωοφιλικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως κράτος, αντιθέτως θα οδηγήσει σε αυξητικές τάσεις για τη μαζική εξόντωσή τους! Όσοι υποτιμούν και κακομεταχειρίζονται τα ζώα βασίζονται σε ανάλογα δεδομένα με αυτά που χρησιμοποιούν οι ρατσιστές εναντίον των συνανθρώπων μας. Ο εγωκεντρισμός, ο ανθρωποκεντρισμός και ο ιδιοκεντρισμός παραβιάζουν κατάφωρα τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και εκείνα των ζώων.

Τέλος, θα θέλαμε μέσα από αυτό το κείμενο να δηλώσουμε τη συμπάθειά μας στην οικογένεια της 17χρονης κοπέλας, για το τυχαίο και όχι σοβαρό περιστατικό που είχε με το δεσποζόμενο ημίαιμο λυκόσκυλο.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων 


ναδημοσίευση από  "DogWorld")

4 σχόλια:

  1. Σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ!
    Μα μου έκανε εντύπωση πως είναι δυνατόν ένα σκυλί να έχει κατακρεουργήσει στο πρόσωπο κάποιον και να μη το έχουν βγάλει στις ειδήσεις! Τώρα που διάβασα το συγκεκριμένο ποστ κατάλαβα πως όπως πάντα έχουμε την τάση της υπερβολής.
    Εμένα που έχω ζώα και με έχουν γρατζουνίσει και επάνω στα παιχνίδια μας με έχουν ρίξει κάτω και με έχουν λερώσει και έχω χτυπήσει οπότε φυσικό είναι αυτό που έγινε και σιγά τα αυγά!
    Έλεος πια !!
    Άκου την κατακρεούργησε με μια γρατζουνιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται η τρίχα τριχιά όταν η είδηση αφορά ζώα. Και το κακό είναι πως μόνο εμείς που ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται τα ζώα και ειδικά τα αδέσποτα δε θα πιστεύαμε την είδηση αυτή όπως παρουσιάστηκε εξ αρχής... Οι υπόλοιποι που βλέπουν εχθρούς στα μάτια ενός ζώου δεν νομίζω πως θα ασχοληθούν ποτέ να ψάξουν την αλήθεια και θα συνεχίσουν να λένε την ιστορία με το σκύλο-τέρας... Μικροατυχήματα σε όλους μας έχουν τύχει αλλά τόσα χρόνια που ζώ με ζώα μόνο επιθέσεις φιλίας, αγάπης και σάλιων έχω δεχτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ αυτή η παραπληροφόρηση γενικώς!!!!Λυπάμαι που χτύπησε το κοριτσάκι,αλλά ένα σκυλί δεν κατακρεουργεί άνθρωπο εκτός αν είναι σε αναγκαία άμυνα,και εκεί πάλι ίσως δαγκώσει μόνο,ίσως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει συμβεί και σε μας αυτό, κάποια κυρία είχε σκύψει και χάιδευε τη σκυλίτσα μας, όταν κατά λάθος μια άλλη κυρία πάτησδε την ουρά της. Το σκυλί αντέδρασε στον πόνο με το να δαγκώσει στην κυρία στη μύτη, όπως ήταν σκυμένη. Φυσικά πήγε στον γιατρό, έβαλε 4 ράμματα, αλλά ο γιατρός επέμενε ότι για να δαγκώσει το σκυλί, κάτι του έκανε αυτή. Τη στιγμή μάλιστα που η ίδια έλεγε ότι ήταν με το λουρί δεμένο και πολύ περιποιημένο. Της δώσαμε αντίγραφο απ' το βιβλιάριο με τα εμβόλιά της, το πήγε στον γιατρό, και τα άκουσε και από πάνω. Ο γιατρός επέμενε ότι κάτι κάνανε στο ζώο και αντέδρασε έτσι. Ο δε γιος της, το τι φωνές της έμπηξε ότι πόνεσε το σκυλί, ακόμα γελάω μόλις τον θυμάμαι. Βρήκε τον μπελά της η καημένη. Τέλος καλό όλα καλά. Αφού το σκυλί είναι εμβολιασμένο, άστους να λένε. Όπου και να πάει η κοπέλα αυτή, υπάρχουν τα εμβόλια καταγεγραμμένα. Αλλά δυστυχώς πότε οι Έλληνες αγαπήσανε τα ζώα; Και ειδικά στα χωριά; Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή