Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Στις "δικές σας ιστορίες".. Οι γάτες της Marie!

Αγαπητοί φίλοι γεια σας! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τη γατοφαμίλια μου! Το δεύτερο δηλαδή σκέλος της οικογένειάς μου, αυτό με τα τετράποδα αγαπημένα μου άτομα! Θα ξεκινήσω με τον γατούλη της φωτογραφίας ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας.. Ήταν όμως τόσο καλός χαρακτήρας, τόσο αξιαγάπητο πλάσμα που δε μπορώ να μην τον αναφέρω. Το πόση αγάπη και ευγνωμοσύνη μας έδειχνε κάθε λεπτό... δε λέγεται.. Έφυγε νωρίς. Μου λείπει πολύ...
Και τώρα πάμε να σας συστήσω τα ζιζανιάκια μου! Τα αγαπημένα μου γατάκια που καθημερινά μου ανταποδίδουν την αγάπη και με κάνουν να γελάω και να ξεχνιέμαι με τα καμώματά τους!


Η Κοκκινούλα και η Φουντωτή! Αδερφούλες που γεννήθηκαν στην αυλή του σπιτιού σε μια κούτα που'χαμε φτιάξει για τη μαμά τους. Αχώριστες, συνεργάσιμες, υπάκοες, εκεί που είναι αγαπημένες και παίζουν ξαφνικά... πλακώνονται στις μπουνιές και τελικά τρέχουν πανικόβλητες! Γιατί? Μόνο αυτές ξέρουν! :) Δε θα ξεχάσω ποτέ πέρυσι που γέννησαν ταυτόχρονα τα μικρά τους, πόσο συνεργάστηκαν και τα τάισαν, τα μεγάλωσαν, τα δίδαξαν και οι δυο μαζί και τα 8, χωρίς να ξεχωρίζουν δικά μου δικά σου. Μάλιστα εμείς τα'χαμε βάλει χωριστά και αυτές τα βουτήξανε και τα βάλανε όλα μαζί σ'ένα μέρος. Αυτό κάτι σημαίνει! Σπουδαίες μητέρες! Στη φωτο τις βλέπετε να με παρακολουθούν την ώρα που βγαίνω στη βεράντα. Ώρες ώρες φοβάμαι μη μου'ρθουν στο κεφάλι!!!

Στη συνέχεια σας παρουσιάζω τον Βρασίδα! Το μοναχικό αγόρι που δε θέλει πάρε δώσε με τις άλλες γάτες παρά μόνο με ανθρώπους. Για να φάει θα πρέπει να τον χαιδεύω αλλιώς φεύγει από το μέρος που τρώνε όλα και έρχεται τρέχοντας μαζί μου.Ώρες ώρες νομίζω ότι είναι μεταμψύχωση κανενός παλαιού συγγενή, τι να πω? Πάντως είναι αξιαγάπητος!


Και τώρα η σειρά του Μαλλούμπα!Του υπερχνουδωτού αγαπούλη
που το μόνο που τον νοιάζει είναι το φαγητό και οι γυναίκες.( Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά!) Ο απόλυτος αντίπαλος του Βρασίδα, μόνο εγώ ξέρω τι τραβάω να τους χωρίσω κάθε φορά που δίνουν μάχη.. Αυτός ο γάτος έχει γυναικομαγνήτη. Δεν έχει περάσει θηλυκιά που να μην τον έχει ερωτευτεί! Μήπως η γοητεία του είναι στη μπόλικη τρίχα? Ποιος ξέρει! Πάντως τώρα με το κρύο κουρνιάζουν όλες επάνω του, είναι το απόλυτο πάπλωμα!!!
 Έχω κι άλλα γατάκια που θα σας τα γνωρίσω σε κάποια άλλη ανάρτηση γιατί δε θα'θελα να σας κουράσω! Το μόνο που θα'θελα να σας πω είναι ότι πραγματικά έχω πάρει μαθήματα "ανθρωπιάς" απ'τα ζώα! Επειδή παρατηρώ τις συμπεριφορές τους χρόνια τώρα (όσο με θυμάμαι είχα πάντα ζωάκι, από χελωνάκια μέχρι σκύλο ή πουλάκι) είμαι πεποισμένη για το πόσο καταλαβαίνουν τις προθέσεις του ανθρώπου, μας παρατηρούν και μας ανταποδίδουν την αγάπη τους με τον τρόπο που μπορεί το καθένα (αλλιώς ο σκύλος αλλιώς η γάτα). Δεν υπάρχει φορά που να μη μας υποδεχτούν όταν γυρίζουμε σπίτι ή να μη μας ξεπροβοδίσουν μέχρι την εξόπορτα όποτε φεύγουμε. Ότι ώρα να'ναι, ακόμα και αν κοιμούνται,πετιούνται μόνο και μόνο για να μας συνοδεύσουν και να τριφτούν στα παπούτσια μας! Επίσης είναι άξιο θαυμασμού το πόσο επηρεάζουν την ψυχολογία μας και μας βοηθούνα να αποβάλουμε το άγχος! Έχουν ένα "χάρισμα" τα ζώα το οποίο επιδρά θετικά στον άνθρωπο! Αρκεί ο άνθρωπος να έχει τη διάθεση να το ανακαλύψει με το να είναι φιλικός απέναντί τους και αυτά είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθούν!!!

Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!
Φιλιά!
Marie


6 σχόλια:

  1. Γουάαααουυυυ....τέλεια ανάρτησηηη !!!! Καλή χρονιά κάτ´αρχήν !!! Έυχομαι αγαπημένη μου γατονεράιδα αυτή η καινούρια χρόνια να είναι γεμάτη με πολύυυ περισσότερη αγάπη και φροντίδα καί για τους χνουδωτούς φίλους μας σε όλο τον πλανήτη !!!
    Καλά...τα γατσούλια σου δεν παίζονται....όλα ένα κι ένα είναι !!! Αυτές οι αδελφές γατούλες τί τέλειες που είναι..!!...τόσο πολύ αγαπημένες και τόσο γλυκά πλάσματα !!!!! Ομως και οι αρσενικοί της παρέας δέν πάνε πίσω..ούτε σε ομορφιά..ούτε σε γλυκύτητα !!!! Δέν μπορώ να ξεχωρίσω έναν..είναι και οι δύο πολύ ξεχωριστοί !!! Ο Βρασίδας φαντάζομαι πως πρέπει να είναι πολύ χαδιάρης...μα τί γλύκας που είναι !!!! Αλλά και ο Μαλλούμπας είναι πολύ μορφή...ο μακρυμάλλης καρδιοκατακτητής της αυλής, τον θυμάμαι από παλιά στο blog σου !!! Και ο Ασπρούλης θυμάμαι ότι είχε σουξέ με τις γατούλες της γειτονιάς και ναί !...όλοι οι τριχωτοί γατούληδες γίνονται κάτι σάν...θερμαινόμενα μαξιλαράκια για τους κολλητούς τους....χάχάχάααα !!!!
    Πολύ την ευχαριστήθηκα αυτή την ανάρτηση....εντωμεταξύ έχω χαθεί λίγο...εύχομαι να επανέλθω σύντομα !!
    Φιλάκια πολλάαα....καλό βράδυ !!! :ο)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώ...πώ..ανεπίτρεπτο που ξέχασα να σου πώ για τον πρώτο σου φίλο κάτι . Είναι τόσο γλυκό πλασματάκι και λυπάμαι πολύ που σας άφησε νωρίς . Εννοείται πως θα τους θυμόμαστε για πάντα...κάθε χνουδωτό μου φιλαράκι θα το θυμάμαι εννοείται για πάντα....τέτοιες ψυχές δέν ξεχνιούνται !
    Να είσαι καλά...φιλάκια και πάλι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που την απόλαυσες Μυρσινάκι μου! Περιμένουμε να μας στείλεις και τη δική σου ιστορία με το που θα ευκαιρήσεις, θα χαρούμε πολύ να "σας" φιλοξενήσουμε!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dear Marie, I so enjoyed meeting your furry babies!!! They are all adorable!!!! I'm very sorry about the loss of your beloved kitty... I know how it feels to loose a beloved family member! He looks so sweet and and I'm sure he had a wonderful life with you... You are so right, my dear, these little souls give us SO much!!!!!!!!! They give us so much love, and they will live forever in our hearts!
    Lots of love to you and your adorable kitty family!!!
    Anna & Zoe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hi Marie! Thank you very much for your comment on my Blog! Your cats are so lovely...
    Bye from Italy! lilla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α καλά! Τί να πρωτοσχολιάσω! Η μια πιο όμορφη από την άλλη! Η Κοκκινούλα και η Φουντωτή, όλα τα λεφτά! Πρέπει να είναι διαολάκια! Χα,χα,χα,χα!
    Εκείνος όμως που μου έκλεψε την καρδιά είναι ασπρόμαυρος γατούλης, στις πρώτες φώτος. Μου θυμίζει την πολυαγαπημένη μου Νινή Νο1 (αυτή που έχω τώρα είναι η δεύτερη Νινή) που επίσης δεν υπάρχει πια. Στο καλό, συγκινήθηκα.
    Φιλάκια πολλά πολλά Marie μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή