Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η ιστορία της Thomi και του Έκτωρα!

Ήταν Απρίλης του '98 όταν ένας φίλος μας,  μας έφερε ένα μικροσκοπικό άσπρο πλασματάκι στο σπίτι..ο έρωτας μας ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, εκτός από την αδερφή μου πλέον είχα αποκτήσει κι έναν αδερφούλη τον Έκτωρα!


  Ο Έκτωρ είναι ένας διαφορετικός και ιδιαίτερος σκύλος, με πολύ περίεργη μα και ξεχωριστή προσωπικότητα..είναι λαίμαργος, ζηλιάρης, μάγκας και ρεμάλι..

 Είναι τόσο λαίμαργος που εαν αντιληφθεί οτι κρατάς κάτι φαγώσιμο και ετοιμαζεσαι να του το δώσεις είναι ικανός ακόμη και να σε δαγκώσει αρκεί να αρπάξει το μεζεδάκι του:)




  Όταν έρχονται φίλοι και συγγενείς στο σπίτι χώνεται κάτω από τις φούστες των γυναικών και μυρίζει τους πισινούς των αντρών, γεγονός που μας κάνει πολλές φορές να γελάμε και να ερχόμαστε σε αμηχανία!!!


 Όταν θέλει χάδια και αγκαλίτσες έρχεται αυτός σε σένα, δεν κάθεται να τον χαιδέψεις εαν δεν έχει όρεξη...γαβγίζει τις γάτες μα παίζει με τα μικρά γατάκια, μάλιστα πρόσφατα είχε φιλοξενήσει στο σπιτάκι του ένα μικρό γατάκι!


 Δε γουστάρει να τον βγάζω φωτογραφίες και δυσανασχετεί πολύ όταν βλέπει κάμερες και κινητά!Το καλοκαίρι αράζει κάτω από τις σκάλες γιατί έχει πολύ δροσιά...




 Και το χειμώνα κάνει παχνί μέσα στο σπιτάκι του και φαίνονται μόνο τα ματάκια του..



 Είναι η ατραξιόν της γειτονιάς, έρχονται στην αυλή μας πολλές γιαγιάδες με τα εγγονάκια τους και πολλές μαμάδες με τα παιδιά τους για να τον δούνε..
 Κάνει τον μάγκα όταν βρίσκεται μέσα στην ασφάλεια της περιφραγμένης του αυλής και  γαβγίζει τα μεγάλα σκυλιά, μα μόλις τον βγάζω βόλτα κάνει τον κινέζο και αδιαφορεί για την υπαρξή τους!
 Αγαπημένος του μεζές είναι το βραστό αυγουλάκι, και χαλάει τον κόσμο οταν αντιληφθεί  οτι βράζουμε και δεν του δίνουμε!
 Δεν του αρέσει να μπαίνει σε αυτοκίνητο και δεν του αρέσει να είναι σε κλειστούς χώρους για πολύ ώρα, θέλει την άπλα της αυλής του..
 Παρότι είναι 14ετων εξακολουθεί να παίζει ακόμα με παιχνίδια για κουτάβια..,όταν τον περιτριγυρίζουν θηλυκές σκυλίτσες αυτός κάνει τον δύσκολο και κοιτάει αλλού αδιάφορος!
 Έχει τα πιο όμορφα μελί ματάκια που όταν τα κοιτάς νιώθεις απέραντη αγάπη και ευτυχία!
Δίπλα του πέρασα την εφηβεία μου,τις στεναχώριες μου, τις χαρές μου, ήταν παρών στην διάρρηξη του σπιτιού μας και μάλιστά τον είχαν χτυπήσει οι κλέφτες, ήταν παρών στα γλέντια μας, πάσχα, χριστούγεννα, παρών στον αρραβώνα μου, παρων και στο γάμο μου μάλιστα του είχαμε βάλει  και ένα γαλάζιο παπιονάκι και ήταν σωστό παραγαμπράκι!
 Δεν είναι κάποια ακριβή ράτσα, δεν είναι καθαρόαιμο, δεν είναι από σόι, μα είναι ο Εκτωρούλης  μου, είναι κομμάτι της ζωής μου και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου!!!Τον ευχαριστώ γιατί μου έμαθε να αγαπάω, μου έμαθε να είμαι υπευθυνη και να αποκτήσω ευαισθησίες και με τα υπόλοιπα ζωάκια!
 Αυτός είναι ο Εκτωράκος μου, που μπήκε στη ζωή μου 2 μήνες μετά τη γεννησή του και είναι μαζί μας μέχρι σήμερα στα 14 του χρόνια..σας στέλνει μουσουδίσματα και φιλάκια..και σας εύχεται ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!γαβ-γαβ:)


...................................................................................................... Thomi από Thomi's world

10 σχόλια:

  1. Είναι κούκλος, στο έχω ξαναπεί!!!!!!!!!!
    Δώς του φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ooooh what an adorable doggie!!!!! And what a wonderful declaration of love and gratefulness you wrote!
    Animals are such wonderful creatures, they teach us so much and they give us unconditional love... it's indeed a blessing to have pets in our lives, they make it so much better!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειπα στον εκτωρα οτι ανεβασατε την αναρτηση του και εκανε πολλες χαρες, ο εκτωρακος σας ανταποδιδει τα φιλακια και σας στελνει την αγαπη του!
    πλανητη για ολους σας ευχαριστουμε:) με αγαπη θωμη και εκτωρακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τι υπεροχη ιστορια αγαπης ειν'αυτη!!!!!Εκτωρακο εισαι κουκλος και τυχερος πολυ,που εχεις τετοια αφεντικα που σ'αγαπησαν τοσο πολυ!!!!!!Θωμη μου να τον χαιρεσαι,ειναι γλυκας και πανεξυπνος και ειναι απ'το καλυτερο σοι!!!!!!Τιμη μας που τον φιλοξενουμε στο blog!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hi my dear friend, First of all thank you very much for your visiting my blog.. I am very happy and nice to meet you. I have immediately visited your very nice blog and also I have joined just now. You like animals like me..:)) That is so so good... I have added your blog on to my favoritr blog list on my page..:)) So I will closely watch your blog..:))
    All best wishes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά παιδιάααα...έχω πάθει πλάκα με τον Έκτωρα....είναι πολύ γλύκας όσο και να θέλει να το παίζει μάγκας....χάχάχά...εντάξει, σίγουρα είναι μάγκας στην καρδιά και η Θώμη είναι πολύ τυχερή που τον έχει στη ζωή της όπως και όλοι όσοι έχουν ζώα μέσα στη ζωή τους !!!!! Βασικά...είναι ολόιδιος χαρακτήρας με τον σκύλο μας τον Ρόκυ !!! Μου τον θυμίζει πολύ..!!
    Πολύ μου άρεσε αυτή η πρώτη ιστορία..και με συγκίνησε το γράψιμο της Θώμης !!! Τί τέλεια ιδέα αυτή η στήλη !!! Μπράβο σας κορίτσια !!!
    Φιλάκια σε όλα τα γλυκά ζωάκια...δίποδα και τετράποδα !!! :ο)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χα,χα,χα! Τί περιγραφή! Πολύ ωραίος ο σκυλούκος σου! Τελικά τα ζώα γίνονται οι καλύτεροί μας σύντροφοι και στις χαρές και στις λύπες. Να τον χαίρεσαι τον μάγκα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή